Ajankohtaista

Tutustu lämmitysmuotoihin!

Ilmavesilämpö, Salo Perniö

Omakotitalon lämmitysmuoto

Reilua säästöä edullisesti
Vesikiertoisilla pattereilla varustettuihin omakotitaloihin sopii parhaiten lämmitysmuodoksi maalämpö– tai ilmavesilämpöjärjestelmä. Usein näissä olemassa oleva lämmitysjärjestelmä toimii öljyllä.

Maalämpö on edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto ja sillä voidaan korvata omakotitalon koko lämmitysjärjestelmä. Maalämpöä hyödynnetään maahan kaivettavalla porakaivolla, josta lämpö kulkee maalämpöpumpun kautta asunnon käyttöveteen ja lämmitykseen.

Ilmavesilämpö on myös edullinen ja vaivaton asentaa. Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtää sen edullisella hyötysuhteella asunnon lämmitysjärjestelmän kiertoveteen lämmittäen samalla käyttövettä. Erittäin kovia pakkasia varten on hyvä olla myös varalämmitysjärjestelmä, jolloin olemassa oleva järjestelmä jätetään rinnalle.

Sähkö ja puulämmitteisiin omakotitaloihin sopii parhaiten ilmalämpöpumppu.
Sillä voi säästää 40% lämmityssähkön kulutuksesta.

Ilmalämpöpumppu tuo kylmällä vuodenajalla lämpöä ulkoa sisälle. Taloudellisesti tehokkaimmin se toimii huonekohtaisen suoran lämmityksen rinnalla. Ilmalämpöpumpulla voi myös jäähdyttää kesän helteillä.

Rivitalojen lämmitysmuoto

Usean asunnon energiaremontti
Rivitalojen lämmitysmuodoksi sopii erinomaisesti maalämpö tai ilmavesilämpö. Usein öljylämpö- tai
kaukolämpöjärjestelmä jätetään kuitenkin rinnalle lisälämmitykseksi.

Maalämpö on ekologinen ja edullinen lämmitysmuoto. Maalämpöä hyödynnetään maahan kaivettavalla porakaivolla, josta lämpö kulkee maalämpöpumpun kautta asunnon käyttöveteen jalämmitykseen.

Ilmavesilämpö on myös edullinen ja vaivaton asentaa. Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtää sen edullisella hyötysuhteella asunnon lämmitysjärjestelmän kiertoveteen lämmittäen samalla käyttövettä. Kovilla pakkasilla on silti hyvä olla myös varalämmitysjärjestelmä, jolloin olemassa oleva järjestelmä jätetään rinnalle.

Kerrostalojen lämmitysmuoto

Säästöjä ja lämmöntalteenottoa kustannustehokkaasti
Kerrostaloihin sopii maalämpö- tai ilmavesilämpöjärjestelmä öljylämmityksen tai kaukolämmön rinnalle. Kerrostaloihin voidaan asentaa myös poistoilmalämpöjärjestelmä.

Maalämpö on edullinen ja uusiutuva lämmitysmuoto. Maalämpöä hyödynnetään maahan kaivettavalla porakaivolla, josta lämpö kulkee maalämpöpumpun kautta asunnon käyttöveteen jalämmitykseen.

Ilmavesilämpö on myös edullinen ja vaivaton asentaa. Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtää sen edullisella hyötysuhteella asunnon lämmitysjärjestelmän kiertoveteen lämmittäen samalla käyttövettä. Kovilla pakkasilla on silti hyvä olla myös varalämmitysjärjestelmä.

Poistoilmalämpöjärjestelmällä otetaan talteen lämmitetty energia, joka usein puhalletaan isoissa kiinteistöissä suoraan taivaalle. Talteenotettu lämpö kulkee lämpöpumpun kautta kiinteistön lämmitysverkostoon.

Kaikkia näitä lämmitysmuotoja voidaan tukea aurinkoenergialla!

Viimeisimmät artikkelit