Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumppu Turku ja Salo

Ilmalämpöpumpun asennus ammattitaidolla Turun ja Salon seudulla avaimet käteen -palveluna! Ilmalämpöpumppu viilentää tilat kesällä ja laskee lämmityskustannuksia talvella. Asennukset mahdollista myös joustavalla rahoituksella.


1

Säästöä lämmityskuluihin oikein mitoitettuna

Ilmalämpöpumppu - mikä se on?

Ilmalämpöpumppu on kodin tai pienemmän liiketilan lämmitykseen ja viilennykseen tarkoitettu, muista lämmitys- ja ilmastointijärjestelmistä riippumaton laitteisto. Kylmällä vuodenajalla, kun tarvitaan lämmitystä, voidaan ilmalämpöpumpulla tuoda lämpöä ulkoa sisälle. Taloudellisesti tehokkaimmin se toimii huonekohtaisen suoran lämmityksen rinnalla.

Ilmalämpöpumppua kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon ja muita lämmitysmuotoja vasta sen jälkeen. Laite ei täysin korvaa talon pääasiallista lämmitysmuotoa, mutta sisäyksikön ja sen suodattimien läpi kiertää lämmitettävää huoneilmaa 300 – 500 m3/h eli noin talollinen tunnissa parantaen näin samalla asumismukavuutta.

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Ilmalämpöpumppu toimii samoin periaattein kuin jääkaappi. Kun jääkaapin sisällä oleva lämpö sidotaan höyrystimessä kompressorin avulla kierrossa olevaan kylmäaineeseen ja vapautetaan se lauhduttimessa kaapin ulkopuolella niin lämpöpumppu sitoo ulkona ilmassa olevaa lämpöenergiaa ja kuljettaa sen sisälle.

Kesällä ilmalämpöpumppu voidaan asettaa keräämään sisällä olevaa lämpöä ja kuljettamaan sen kylmäaineeseen sidottuna ulos. Samalla huoneilma myös kuivaa.

Ilma kulkee sisäyksikössä olevan ilmansuodattimen läpi. Tämä vähentää pölyä sisäilmassa. Jos lämmitystä sekä viilennystä tarvitaan useammassa huoneessa voidaan sisäyksiköitä asentaa useampi, jotka käyttävät samaa ulkoyksikköä.

Ilmalämpöpumpun toimintoja ohjataan kätevästi sen kauko-ohjaimesta.

Ilmalämpöpumpun asennus

Onnistunut ilmalämpöpumpun asennus ja laitteen sijoittelu vaikuttavat ilmalämpöpumpun tehokkaaseen toimintaan. Asennus tulee jättää ammattilaisen tehtäväksi, sillä se vaatii erikoisosaamista ja siihen liittyviä sähkötöitä saa tehdä vain Turvatekniikan keskuksen rekisteröimät sähköurakoitsijat. Ilmalämpöpumpun asennus pitää sisällään yksiköiden sijoittelun, kondenssivaaran välttämisen ja laitteen käyttöönoton.

Vain oikein asennettu ja sijoitettu ilmalämpöpumppu auttaa saavuttamaan 30-40 prosentin säästön vuosittaiseen sähkönkulutukseen. Ammattilaisen tekemän asennuksen erottaa huolellisesta työstä. Usein asuntojen ulkopuolella näkyy epäsiistejä ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköitä, jotka suorastaan keräävät huomiota. Teknisten asennustöiden lisäksi ammattilaiset osaavat sijoittaa ilmalämpöpumpun siten, että se sulautuu mahdollisimman hyvin rakennuksen seinään. Energiatalo Järvi on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes)
hyväksymä kylmäasennusliike, jossa työskentelee vain sertifioituja, rautaisia ammattilaisia.

Perusasennuksemme sisältää:

  • Enintään viiden metrin putkivedon
  • Seinäläpiviennin suoraan sisäyksikön kohdalta ulos
  • Ulkoyksikön sijoituksen 40cm:n korkeuteen seinäkiinnitystelineen päälle
  • Ulkopuolisten putkien koteloinnin valkoisella, ruskealla tai mustalla muovikourulla
  • Kondenssiveden ohjauksen kaatona ulos kylmäaineputkien reittiä pitkin
  • Sähköistys maadoitetusta rasiasta (etäisyys max. 5 m)

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppua tulisi huoltaa säännöllisesti, sillä pumppu ja sen suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä. Säännöllisillä huolloilla saat ilmalämpöpumpustasi kaiken hyödyn irti ja laitteen käyttöikä pitenee.

Ilmalämpöpumpun omatoiminen huoltaminen:
– Sisäyksikön suodattimien imurointi 2-4 viikon välein
– Ulkoyksikön puhdistus lumesta, puidenlehdistä ja muusta liasta

Ammattilaisen tekemä huoltopakettimme:
– Puhaltimien siipien ja tekniikan tarkastus
– Puhalluslämpötilan mittaus imu- ja puhallusilmasta
– Suodattimien ja kondenssivesiputken puhdistus
– Sisäyksikön pesu kennonpesuaineella
– Ulkoyksikön kennoston imurointi
– Paineiden mittaus
– Puhallinsiiven irroitus ja pesu
– Ulkoyksikön kennon perusteellinen pesu ja puhdistus

Ilmalämpöpumpun hinta

Ilmalämpöpumpun asennuksen hinta koostuu useammasta eri osa-alueesta. Pääsääntöisesti asiantuntijamme käyvät tutustumassa kohteeseen ja antavat tarkan tarjouksen tämän jälkeen suosittelemistaan vaihtoehdoista. Tämä käynti on veloitukseton, jotta varmasti asiakas saa parhaan laitteen haluamillaan ominaisuuksilla. Laitteiston hinta koostuu näin ilmalämpöpumpun sisä-ja ulkoyksiköstä, asennustarvikkeista ja kylmä-ja sähköasennustyöstä. Hintahaitari on omakotitaloissa n.2000€:n molemmin puolin perusasennuksella.

Ilmalämpöpumpun asennustyöstä, jonka osuus on n.690€ perusasennuksella, voit saada myös kotitalousvähennystä, jonka suuruus on 40% ostetusta työnosuudesta. Tänä vuonna 2023 on mahdollista saada vähennystä maksimissaan 2250 € vuodessa/henkilö. Vähennyksen omavastuu on 100 € vuodessa henkilöä kohden

Vero.fi-sivuilta: 1.14 Lämmitysjärjestelmien uusiminen, parantaminen ja korjaaminen aikaisemmin rakennetussa omakotitalossa ja vapaa-ajan asunnossa oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vähennyskelpoista työtä on myös esimerkiksi aurinko- ja maalämpöjärjestelmän rakentaminen sekä ilmalämpöpumpun asentaminen.

Ostoksesi voit kätevästi maksaa myös osamaksulla tai joustavalla rahoituksella. Lue lisää rahoitusvaihtoehdoistamme,

Tule tutustumaan ilmalämpöpumppuihimme myymäläämme Saloon tai Kaarinaan. Kerromme mielellämme lisää tuotteista ja autamme löytämään kiinteistöönne sopivimman ratkaisun.

Ilmalämpöpumpuista usein kysyttyä

Ilmalämpöpumppu soveltuu lähes kaikkiin kiinteistöihin pienestä mummonmökistä suuriin teollisuuskiinteistöihin. Energiansäästö on yksi tärkeimmistä ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttavista asioista. Myös lämmityksen etähallintamahdollisuus on monelle, varsinkin vapaa-ajan kiinteistöissä, yksi hyvin tärkeä valintakriteeri.

Viime vuosien kuumat kesät ovat omalta osaltaan lisänneet ilmalämpöpumppujen kysyntää asuntojen ja toimitilojen viilentäjänä lämmittämisen lisäksi.

Ilmalämpöpumppulaitteiston sisäyksikkö pyritään asentamaan lämmityksen osalta mahdollisimman avaraan ja selkeään tilaan, josta lämmin ilma jakaantuu pienempiin tiloihin. Laitesijoittelussa myös ulkonäköasioilla on merkitystä. Kesällä tarpeellinen jäähdytyskäyttö on tärkeää monessa kohteessa. Tällöin sisäyksikön sijoittelulla pyritään saavuttamaan paras jäähdytysvaikutus erityisesti makuuhuoneita ajatellen.

Ulkoyksikön sijainti määräytyy sisäyksikön sijainnin mukaan. Ilmansuunnat eivät määrää sijoittelua, mutta yksiköiden välinen matka vaikuttaa ilmalämpöpumpun hyötysuhteeseen ja koko paketin hintaan. Ulkoyksikkö on mahdollista viedä korkeintaan 20 metrin päähän sisäyksiköstä. Ulkoyksikkö voidaan myös koteloida eli maisemoida paremmin rakennuksen ulkonäköön sopivaksi.

Lämmityskauden aikana ilmalämpöpumppu on päällä ympäri vuorokauden. Laitteiston termostaatti pitää lämmön ylläpidon tasaisesti esimerkiksi 21 asteessa.

Jäähdytyskaudella laitetta voi pitää päällä tarvittaessa. Kovimpien hellejaksojen aikana asukkaiden ollessa kotona ollessa lämpötilan voi säätää noin 23 asteeseen. Lämpötilaa ei kannata säätää liian kylmäksi. Jäähdytys poistaa huoneilmasta kosteutta, jolloin asunnossa on miellyttävää oleskella, vaikka lämpötila on korkeampi kuin lämmityskautena. Liiallinen viileys tuntuu epämiellyttävältä ja heikentää asumismukavuutta.

Ilmalämpöpumpun asennuksesta on mahdollista saada vuonna 2020 työn osuudesta (noin 600 euroa) 40 % kotitalousvähennystä.

Mitsubishi-ilmalämpöpumpuilla takuuaika on 3 vuotta ja kompressorilla 5 vuoden materiaalitakuu.

Gree-ilmalämpöpumpuilla takuu on 2 vuotta.

Ilmalämpöpumppulaitteistoa on helppo käyttää kaukosäätimellä. Asentajamme antavat aina asiakkaalle hyvän käyttökoulutuksen ilmalämpöpumpun asennettuaan, jos asiakas on asennushetkellä kohteessa. Myyjämme voivat myös jälkikäteen antaa asiakkaalle käyttöopastusta joko kohteessa tai myymälässämme.

Osassa myynnissä olevista ilmalämpöpumpuistamme on viikkoajastin, joka voidaan asentaa asukkaan toivoman viikkorytmin mukaan.

Ilmalämpöpumppulaitteistot ovat haluttaessa etäohjattavissa langattoman lähiverkon (wifi) kautta, jolloin esimerkiksi ikäihminen voi tarvittaessa pyytää lämpöä tai viilennystä muualla asuvalta omaiseltaan. Vakiosäädöin ja lämpötiloin säädettyjen laitteiden säädöt säilyvät sähkökatkonkin jälkeen.

Ilmalämpöpumpun sisäyksiköiden äänitaso on minimipuhalluksella hyvin hiljainen, vain noin 20 dB. Maksimipuhalluksella äänitaso on noin 45 dB. Yleisin käytettävä puhallinnopeus kierrättää huoneilmaa noin 350 kuutiota tunnissa, jolloin äänitasoon ei kiinnitä huomiota.
Ulkoyksikön ääni ei ahtaammillakaan asuinalueilla kuulu naapurustoon. Talon sisälle saattaa tietyissä rakenteissa kuulua pientä hurinaa. Ulkoyksikkö asennetaan usein siinä tapauksessa ns. maatukitelineelle, jolloin laite ei ole kiinni talon rakenteissa, eikä ääntä johdu sisätiloihin.

Ilmalämpöpumppu taloyhtiöön
tai liikekiinteistöön

Maksimaalista mukavuutta ympäri vuoden! Ilmalämpöpumppu lämmittää asuin- ja liiketilat tehokkaasti. Taloyhtiön energiaremontti säästää rahaa ja luontoa.

Ilmalämpöpumppu omakotitaloon tai mökille

Nauti ilmalämpöpumpun tuomasta lämmöstä kovilla talvipakkasilla tai viilennä tilat koko perheelle viihtyisiksi kesähelteillä. Edullista huolettomuutta kotiin ja vapaa-ajan asunnolle!

Ilmalämpöpumpun asennustarvikkeet

Suojakotelot ja -katokset suojaavat ilmalämpöpumppusi lumelta, lehdiltä ja roskilta ja pidentävät siten sen käyttöikää. Tyylikkäät suojat maisemoivat ulkoyksikön kauniisti ympäristöön. Sulatusvedenohjain johdattaa sulatusveden turvallisen matkan päähän talosi kivijalasta ja suojaa sitä kosteudelta. Energiatalo Järveltä tyylikkäät suojakotelot ja -katokset sekä asennustarvikkeet ilmalämpöpumpullesi.

Ilmainen energia-arviointi

Tilaa veloituksetta asiantuntija kotiisi arvioimaan lämpöpumppujärjestelmän säästöt! Kerromme lisää ilmalämpöpumpun asennuksesta ja juuri teille sopivimmasta ratkaisusta.