Ilma-vesilämpöpumpun asennus

Ilmavesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu Turku ja Salo

Ilma-vesilämpöpumpun asennukset ammattitaidolla Turun ja Salon seudulla avaimet käteen -palveluna niin omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin kuin teollisuuskiinteistöihinkin.Ilma-vesilämpöpumppua voidaan käyttää nykyisen öljy- tai sähkölämmityksen rinnalla laskemassa lämmityskustannuksia.


1

Ilma-vesilämpöpumppu pienentää lämmityskuluja jopa 50 % sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtää sen edullisella hyötysuhteella asunnon lämmitysjärjestelmän kiertoveteen. Samalla lämmitetään myös käyttövettä. Ottamallaan yhdellä kilowattitunnilla sähköä ilma-vesilämpöpumppu tuottaa noin 3-4 kW lämpötehoa.

Soveltuvuus

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu asuntoihin, joissa on olemassa oleva vesikiertoinen lattialämmitys tai patterilämmitys. Kovilla pakkasilla laite ei välttämättä pysty tuottamaan kaikkea asunnon tarvitsemaa lämpöenergiaa. Tällöin sähköinen lisälämmitysvastus korvaa puuttuvan lämmön tarpeen.

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate

Video havainnollistaa ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaatteen sekä sen tuomat hyödyt ja mukavuudet.

Ilma-vesilämpöpumppu on vaivaton asentaa

Ilma-vesilämpöpumpun laitteiston asennus ja käyttöönotto on nopeaa ja yksinkertaista. Siisti ja hiljainen ulkoyksikkö on ainoa rakennuksen ulkopuolelle jäävä osa. Sisätiloihin sijoitetaan lämmönvaihdin ja lämpimän käyttöveden varaaja.

Asennus ei edellytä poraamisia maaperään, saatikka puutarhan myllertämistä ylösalaisin, kuten maalämpöpumppujen asennuksissa usein käy.

Ilmavesilämpöpumpun asennus

Ilma-vesilämpöpumpuista usein kysyttyä

Ilma-vesilämpöpumppu on pienen energiankulutuksen ja helppokäyttöisyytensä ansiosta kannattava vaihtoehto lämmitysjärjestelmäksi kaikissa kohteissa, joissa on vesikiertoinen lämmitys.

Suunnitteluvaiheessa vertaillaan aina ilma-vesilämpöpumpun kustannuksia nykyiseen lämmitysjärjestelmään. Asiakas voi helposti laskea ilma-vesilämmön tuomat säästöt ja laitteiston takaisinmaksuajan. Annamme asiakkaalle kohteesta tarkat kirjalliset laskelmat.

Ilma-vesilämpöpumpun asennustyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Mitsubishin ilma-vesilämpölaitteistolla on 3 vuoden takuu ja kompressorilla on 5 vuoden materiaalitakuu.

Ilma-vesilämpöpumpun asennustarvikkeille annamme 3 vuoden ja asennuksille 5 vuoden takuun.

Asiakas sopii Energiatalo Järven myyjän kanssa laitetoimituksesta. Sen jälkeen sovimme tarkan asennusajan ja selvitämme asiakkaan käyttövesi- ja lämmitystarpeen lämmitysjärjestelmän vaihdon aikana. Yleensä lämpö katkaistaan korkeintaan kahdeksi päiväksi ja yhdeksi yöksi.

Lämmityskaudella lainaamme asiakkaalle sähköpattereita ja -puhaltimia.
Öljykattila irrotetaan, kannetaan ulos ja toimitetaan metallinkeräykseen, ellei asiakas halua pitää sitä. Uusi ilma-vesilämpölaitteisto asennetaan öljykattilan tilalle. Samalla lähes koko pannuhuoneen putkistopaketti uusitaan.

Öljysäiliö tyhjennetään, puhdistetaan ja poistetaan käytöstä. Talon rakenteissa olevan säiliö voidaan jättää paikoilleen tai purkaa. Maanvarainen säiliö joko tyhjennetään tai kaivetaan ylös.

Ilma-vesilämpöpumppulaitteistosta saadaan paras hyötysuhde, kun lämmitysverkostoon ajetaan ns. vaihtelevalla lämmöllä kaikissa olosuhteissa talon lämpimänä pitävää vettä. Ilma-vesilämpöpumppu seuraa koko ajan ulkoanturin avustuksella ulkolämpötilaa. Veden lämpötila säätyy lämpökäyrällä sitä korkeammalle, mitä kylmempää ulkona on.

Asennamme myös säätötoiminnan varmistamiseksi lämmitysverkoston rinnalle ns. puskurivaraajan. Yleissääntönä kehotetaan lämmittämään vain niin pieniä vesimääriä kuin kiinteistö vaatii pysyäkseen lämpimänä. Isoja varaajia ei kannata lämmittää ilma-vesilämpöpumppulaitteistolla.

Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikön asennuspaikan määrittelee ulkonäöllisten seikkojen lisäksi reitti varaajan luokse tekniseen tilaan. Ulkoyksikkö vuotaa alleen kondenssivettä, joka saattaa talvella jäätyessään tehdä vieressä olevan kulkureitin liukkaaksi. Ilmansuunnat eivät ole määrääviä tekijöitä ulkoyksikön sijoittamisessa.

Ilma-vesilämpöpumppu sopii kaikkiin patteri- ja lattialämmityskohteisiin, joissa verkostoon menevän veden lämpötila -26 asteen ulkolämpötilassa jää alle 60 asteeseen kohteen koosta riippumatta. Se soveltuu parhaiten pohjavesialueella sijaitseviin kohteisiin, joissa maalämpökaivon poraaminen on kiellettyä.

Ilma-vesilämpöpumppulaitteisto voidaan asentaa puu- tai öljykattilalaitteiston rinnalle.

Ilma-vesilämpöpumpussa ei ole varsinaista huoltokohdetta. Ulkoyksikön takakennon voi puhdistaa mahdollisista irtolehdistä ja vesiverkoston lianerottimen puhdistus on suositeltavaa ainakin kerran vuodessa.

Ilma-vesilämpöpumppu taloyhtiöön

Ilma-vesilämpöpumppu nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle asennettuna pienentää huomattavasti taloyhtiön lämmityskuluja. Nopea asennus varmistaa nopean käyttöönoton – säästö näkyy jo seuraavassa sähkölaskussa.

Ilma-vesilämpöpumpun etuja taloyhtiölle:

  • Säästöä syntyy ensimmäisestä päivästä alkaen
  • Taloyhtiön ja osakkeiden arvo nousee
  • Ympäristökuormitus pienenee
  • Energiaremontti maksaa itsensä nopeasti takaisin

Soita: (02) 727 5700 ja kysy lisää

Ilma-vesilämpöpumppu omakotitaloon

Ilma-vesilämpöpumppuja on saatavana monissa eri teholuokissa. Maalämpöön verrattuna ilma-vesilämpöpumppu on helpompi ja edullisempi asentaa, sillä erillisiä porauksia tai toimenpidelupia ei tarvita. Asennuksia voidaan suorittaa ympäri vuoden. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa omakotitaloon nykyisen lämmitysmuodon rinnalle tai ainoaksi lämmönlähteeksi.

Ilmainen energia-arviointi

Tilaa veloituksetta asiantuntija kotiisi arvioimaan ilmavesilämpöpumpun säästöt! Kerromme lisää ilmavesilämpöpumpun asennuksesta ja juuri teille sopivimmasta ratkaisusta.