Aurinkopaneelien asennus

Aurinkopaneelit/ aurinkoenergia Turku ja Salo

Aurinkopaneelien/aurinkoenergian asennus ammattitaidolla Turun ja Salon seudulla avaimet käteen -palveluna niin mökille, omakotitaloon, taloyhtiöihin kuin muihin kiinteistöihin!

Aurinkoenergia - mikä se on?

Aurinkoenergia on auringon säteilemän energian hyödyntämistä sähkö- tai lämpöenergiana. Aurinkoenergia on uusiutuvaa ja puhdasta sekä asennuksen jälkeen ilmaista. Aurinkoenergiaa voi hyödyntää omakotitaloissa, yritysten toimitiloissa, maatiloilla ja vapaa-ajan asunnoissa. Investoimalla aurinkoenergiaan tulet omavaraisemmaksi ja vähemmän riippuvaiseksi hinnankorotuksista ja energiakriiseistä. Aurinkoenergian avulla myös sähköttömiin ja vaativiin olosuhteisiin on mahdollista saada sähköt ja lämmin vesi.

Aurinkopaneelit Energiatalolta
Aurinkopaneelien toimintaperiaate

Aurinkosähkön toimintaperiaate

  • Aurinkosähköjärjestelmä muuntaa auringonvalon sähköenergiaksi.
  • Auringon fotonit eli hiukkaset luovuttavat energiansa puolijohdemateriaaleihin osuessaan aurinkopaneeliin. Samalla ne irrottavat negatiivisen sähkövarauksen elektronit atomeistaan.
  • Vapaana virtaavat elektronit muodostavat sähköä.

Aurinkolämpö tarkoittaa ehtymättömän, uusiutuvan ja päästöttömän aurinkoenergian käyttöä lämmitykseen. Lämpö otetaan talteen aurinkokeräimellä ja siirretään varaajaan käyttöä varten. Aurinkolämmitystä käytetään pääasiassa huoneistojen ilman sekä käyttöveden ja uima-altaiden lämmitykseen. Aurinkolämmön avulla esimerkiksi käyttövesi pystytään lämmittämään kokonaan maaliskuusta syyskuulle.

Aurinkopaneelien asennus

Vanhan rakennuksen katemateriaali analysoidaan ja tarpeen vaatiessa vaihdetaan, sillä aurinkopaneelien on oltava tuetulla alueella, eikä esimerkiksi räystäitä saa hyödyntää asennuksessa.

Lisäksi paneelit asennetaan lähtökohtaisesti lappeensuuntaisesti jättäen katon alareunaan tarpeeksi tilaa.

Aurinkopaneelit suunnataan Suomessa mahdollisuuksien mukaan etelään, jolloin saadaan suurin vuosituotto. Muihin ilmansuuntiin suunnatessa paneelien vuosituotanto vähenee merkittävästi, paitsi jos kulutushuiput ajottuvat aamu- tai iltapäivään jolloin aurinko paistaa idästä ja lännestä.

Paneelien tehokkain kallistuskulma on 35-45 astetta. Vuosituotto pienenee hitaasti optimikulmasta poiketessa ja 15 asteen poikkeama vähentää vuosituottoa vasta viisi prosenttia. Tuotannon terävin kausihuippu saavutetaan keskikesällä, kun paneelit asennetaan pieneen kallistuskulmaan. Vastaavasti pystyyn asennetut paneelit tuottavat energiaa tasaisemmin keväästä syksyyn.

Asennusta suunniteltaessa on otettava huomioon varjostukset, jotka usein tuottavat pettymyksiä aurinkosähkön tuotannossa. Koko alue idästä länteen on katsottava tarkasti läpi, jottei esimerkiksi puut ja korkeat rakennukset varjostaisi aurinkopaneeleja.

Kattoasennuksessa paneelit asennetaan yleensä samaan ilmansuuntaan katon lappeen kanssa. Tasakatolle asennetaan erilliset telineet aurinkopaneeleja varten, jolloin kallistuskulma voidaan valita vapaasti. Suurille järjesttelmille soveltuu parhaiten maahan asennus, jolloin käytetään samankaltaisia telineitä kuin tasakatolle asennettaessa.

Aurinkopaneelit voidaan integroida rakennukseen, jolloin ne saadaan visuaalisesti sopimaan osaksi rakennusta. Paneelien tausta on kuitenkin jätettävä tuulettuvaksi, joten paneelien ja rakenteiden väliin jätetään vapaata ilmatilaa. Taustalla oleva rakenne nostattaa paneelien lämpötilaa jos tuuletusväliä ei ole jätetty. Se taas vähentää huomattavasti aurinkosähkön tuotantomäärää.

Aurinkopaneelien asennus

Aurinkopaneelien asennuksen hinta

Aurinkopaneeleja voidaan asentaa ympäri vuoden. Jokainen aurinkosähköjärjestelmä räätälöidään asiakkaan mukaan. Asennuksen hinta riippuu järjestelmän koosta ja kohteesta.

Aurinkoenergiasta ja Aurinkopaneeleista usein kysyttyä

Kannattaa! Aurinko säteilee Suomessa yhtä tehokkaasti kuin Keski-Euroopassa. Aurinkopaneelit ovat pitkäikäisiä ja ne maksavat itsensä muutamassa vuodessa takaisin. Saat sijoittamallesi pääomalle minimissäänkin noin viisi prosenttia korkoa sähkön hinnoittelusta riippuen.

Aurinkopaneelit asennetaan yleensä katolle, mutta ne voidaan asentaa myös seinälle tai maahan. Katolle ne asennetaan mahdollisuuksien mukaan lappeen suuntaisesti. Varjostumat, tontilla olevat puut ja muut esteet voivat heikentää auringosta saatavaa sähköntuottoa.

Aurinkopaneelikenttä mitoitetaan niin, että saat käytettyä mahdollisimman kattavasti kaiken sen tuottaman sähkön. Aurinkoenergialla pyritään tuottamaan noin kolmasosa vuotuisesta sähköntarpeesta.

Aurinkopaneelien asennustyön osuus on kotitalousvähennyskelpoista. Työn osuus eritellään selvästi laskussa.

Aurinkopaneeleillamme on 10 vuoden materiaalitakuu ja 25 vuoden tehotakuu. Tasavirtaa vaihtovirraksi muuttavalla invertterillä takuu on 7 vuotta.

Lupakäytännöissä on kunta- ja kaupunkikohtaisia eroja. Selvitä aina etukäteen oman asuinpaikkasi lupakäytännöt!

Katon viiston pinnan eli lappeen koko ohjaa järjestelmän koon valintaa.

Aurinkopaneeleissa on saatavilla useita eri värivaihtoehtoja.

Asennamme muun muassa kotimaisia, Salon tehtaalla valmistettuja laadukkaita aurinkopaneeleita.

Aurinkopaneelit omakotitaloon, mökille tai taloyhtiöön

Sähköistä kotisi ja kesämökkisi aurinkoenergialla! Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan aina tarpeidesi mukaan. Sähkölaskusi pienenee ja luonto kiittää.

Aurinkopaneelien asennus teollisuus- tai liikekiinteistöön

Aurinkopaneelien asentaminen julkisiin tiloihin, liiketiloihin ja maatalouden eri kohteisiin tuo vihreät arvot asiakkaidenkin tietoon. Aurinkosähkö on imagovalinta luonnon hyväksi.

Ilmainen energia-arviointi

Tilaa veloituksetta asiantuntija kotiisi arvioimaan aurinkoenergian säästöt! Kerromme lisää aurinkopaneelien asennuksesta ja juuri teille sopivimmasta ratkaisusta.