Ajankohtaista

Lämpöpumpun valinta

Lämpöpumpun valinta

Lämpöpumpun valintaan vaikuttavat lämmön lähde, tilojen avonaisuus ja kiinteistön energialuokka sekä lämmitysenergian tarve. Lämpöpumpusta riippuen, huomioon tulee ottaa myös sen asennuspaikka.

Ilmalämpöpumppu
Ilmalämpöpumppu sopii kodin tai pienen liiketilan lämmitykseen ja viilennykseen. Oikein mitoitetulla ilmalämpöpumpulla voidaan säästää lämmityssähkön kulutuksesta noin 40%. Ilmalämpöpumpun rinnalla on oltava kuitenkin päälämmönlähde, sillä ilmalämpöpumppu ei korvaa täysin kiinteistön pääasiallista lämmitysmuotoa.

Ilmavesilämpöpumppu
Ilmavesilämpöpumppu soveltuu kiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys. Ilmavesilämpöpumpulla lämmitetään myös käyttövettä. Kylmimmillä säillä ilmavesilämpöpumppu ei välttämättä pysty tuottamaan kaikkea kiinteistön tarvitsemaa lämpöenergiaa, joten lisälämmönlähde on tällöin tarpeen.

Maalämpöpumppu
Maalämpö soveltuu lähes kaikkiin kiinteistöihin. Se on lämmitysmuotona sitä edullisempi, mitä enemmän lämmitysenergiaa kiinteistössä kuluu. Maalämmön lämpökaivoa voidaan hyödyntää myös kiinteistön jäähdytyksessä.

Miksi lämpöpumpun on oltava juuri sopivan kokoinen?
Energia-asiantuntijamme auttaa valitsemaan kohteeseen sopivan lämpöpumpun huomioiden sen tehokkuuden niin, että lämpöpumpusta saa kaiken optimaalisen hyödyn. Liian pieni lämpöpumppu käy koko ajan täydellä teholla, jolloin säästöä ei juurikaan synny. Päinvastaisesti taas liian iso lämpöpumppu saattaa välillä sammua kun kaikkea tehoa ei tarvita.

Sopiva tehokkuusluokka on sellainen, jolloin lämpöpumppu käy 50-70% teholla. Tällöin lämmitys ja viilennys on energiatehokasta ja säästöjä syntyy.

Tilaa ilmainen energia-arviointi tästä!

Viimeisimmät artikkelit