Ajankohtaista

Ilmalämpöpumpun käyttö paukkupakkasilla

Ilmalämpöpumpun käyttö pakkasella

Taloussanomien nettisivuilla 8.1.2016 Outi Kokon kirjoittamassa artikkelissa kerrotaan kuinka ilmalämpöpumppua käytetään oikein kovilla pakkasilla. Paukkupakkasillakin lämpöpumpusta on edelleen hyötyä ja uusimmat pumput pystyvät toimimaan jopa 30 pakkasasteeseen asti.

Silti ilmalämpöpumppu tulee sulkea, jos käyttöohjeissa on ilmoitettu jokin pakkasraja. Lue alkuperäinen artikkeli.

Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppua ei sammuteta pakkasella

Mitsubishi Electricin maahantuoja Scanoffice Oy ei suosittele sen maahantuomia Pohjoisen ilmanalan malleja sammutettavaksi kovillakaan pakkasilla.

Mitsubishi Electric ilmalämpöpumput tuottavat edullista lämpöä kovillakin pakkasilla. Esimerkiksi – 20 asteen pakkasilla laitteet tuottavat vielä noin kaksi kertaa kuluttamansa sähkön lämpöenergiana. (VTT:n testitulokset).

Edes yli -30 asteen lämpötiloissa ei ole syytä sammuttaa ME ilmalämpöpumppua, näissä ääriolosuhteissa valitaan mahdollisimman pieni puhallusteho, jotta sisäyksikön kenno on mahdollisimman lämmin, eikä voimakas puhallusteho viilennä kennoa. Muutoinkin ilmalämpöpumppua Suomen olosuhteissa tulisi aina mieluummin käyttää käsivalintaisilla asetuksilla kuin automaattiasetuksilla.

Mikäli ilmalämpöpumppu on kuitenkin sammutettu kylmällä ilmalla, olisi hyvä odottaa ulkoilman lämpenemistä alle -20 asteen ja vasta lauhemman ilman oltua pari päivää, käynnistää ilmalämpöpumppu. Erittäin kylmällä ilmalla tehty kylmäkäynnistys rasittaa pumpun ulkoyksikköä tarpeettomasti.

Huolto Järvi myy Scanoffice Oy:n maahantuomia Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppuja, jotka ovat Pohjoismaiden olosuhteisiin suunniteltuja malleja. Markkinoilla on myös Etelä-Euroopan Mitsubishi Electric malleja, joiden alin taattu toimintalämpötila on – 15 astetta. Näiden laitteiden osalta maahantuoja ei ota kantaa.

Tutustu Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppuihin.

Viimeisimmät artikkelit