Kokemuksia

Viihtyisää ja toimivaa lämpöä ympäri vuoden

Tunnettu ja suosittu taukopaikka Design Hill kohoaa Turun ja Helsingin välisen moottoritien ja Vaskiontien risteyskohdassa Halikossa. Vuonna 2009 valmistunutta taloa on uudistettu ja laajennettu viime vuosina. Rakennuksessa on käytössä erilaisten toimijoiden tarpeisiin sopivia jäähdytysjärjestelmiä.

– Pyrimme pitämään huolta ympäristöstä ja tekemään kestäviä valintoja. Maalämpöpumppu, maakylmän hyödyntäminen ja eri puolille rakennusta asennetut ilmalämpöpumput varmistavat juuri sopivan lämpötilan kaikissa myymälä- ja tuotantotiloissamme, yrittäjä Tony Pelander Design Hillistä kertoo.

Hänen mukaansa pari vuotta sitten rakennettu laajennusosa, kahvilan asiakkaille tarkoitettu lasiterassi on viihtyisä aamusta iltaan säällä kuin säällä. Ilta-aurinko tuo tilaan lisälämpökuormaa, jota ilmalämpöpumput tasaavat.

Pelander paljastaa Energiatalo Järven kanssa vuosia kestäneen yhteistyön yksinkertaisen salaisuuden: kaikki toimii.

– Asentajat ovat oivaltavia ammattilaisia. Heitä ei tarvitse olla neuvomassa tai vahtimassa. Käyttöönottovaiheessa opastusta ja vinkkejä annetaan tarvittaessa virka-ajan ulkopuolellakin, hän kiittelee.

Suklaalle sopivat säädöt

Petris Suklaastudio ja Brinkhall Sparkling Oy aloittivat toimintansa Design Hillissä vuonna 2021. Yritysten tuotanto-, myymälä- ja maistelutilojen vaatimukset lämpötilasta ja kosteudesta vaihtelevat. Sopivien lukemien säätäminen on vaivatonta laadukkailla ilmalämpöpumpuilla.

– Suklaastudion myyntitilat ovat asiakasystävälliset kesähelteilläkin. Suklaa ei siedä yli 21 asteeseen nousevaa lämpötilaa, myymäläpäällikkö Marjo Utriainen kertoo ja kehuu viilennyksen lisäksi ilmalämpöpumpun kosteudenpoistotoimintoa.

Kesähelteillä pumppu säädettiin sopivaan lämpötilaan, eikä siihen tarvinnut koskea ennen syksyä. Kaikki työntekijät saivat käyttöopastusta, joten tarvittaessa kuka tahansa heistä pystyy ohjaamaan pumpun toimintaa.

Design Hill, Salo

Seuraava artikkeli
Hirsinen koulurakennus lämpiää ilma-vesilämpöpumpuilla

Autamme valitsemaan kiinteistöllesi sopivimman lämmitysjärjestelmän

Tilaa veloituksetta asiantuntija arvioimaan, mikä lämmitysjärjestelmä sopisi parhaiten kotiisi tai kiinteistöösi ja miten remontti toteutettaisiin.