Kokemuksia

Ilmavesilämpö, Salo Ollikkala

Ilmavesilämpö, Salo Ollikkala

Ollikkalassa omakotitalossa asuva Markku Suominen asennutti vanhan öljylämmitysjärjestelmän tilalle ilmavesilämpöpumpun. Hän on ollut tyytyväinen uuteen järjestelmään, joka on ollut huoleton ja toimiva.

Vanha lämmitysjärjestelmä oli ollut 34 vuotta käytössä. Öljykattila on alkuperäinen ja poltin on vaihdettu kerran. Ne tulivat jo iältään tiensä päähän eivätkä olleet oikein taloudellisiakaan, Suominen miettii.

Yhteys Huolto-Järveen ja työt etenivät suunnittelusta ja laskelmista nopeaan tahtiin. Vanhan pannun purku, lämpöpumpun asennus ja tapahtuivat ripeästi ja paikat jäivät siistiksi. Suomista ilahdutti vielä Ari Järven soitto käyttöönoton jälkeen ja kysely, että miten uuden järjestelmän kanssa menee.

Noin 120 neliön talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, joten ilmavesilämpöpumpun voi suoraan kytkeä vanhaan hyväksi koettuun järjestelmään.
12kw:n 270 litran varaajassa ovat sitten varalla 9kW:n sähkövastukset lisäämään lämpökapasiteettia kylmimmillä ilmoilla.

Puolen vuoden kokemuksella ei voi olla kuin tyytyväinen. Joulukuun kylmillä säillä osa vastuskapasiteetista kytkeytyi päälle vain hetkittäin, hän toteaa.

Öljyä kului noin 1500 litraa vuodessa eli 1700 euron edestä. Uuden järjestelmän kulutusarvio on 7 000 kWh / vuosi, joten odotukset ovat yli tuhannen euron vuosittaisissa säästöissä.

Suomisen pieneen pannuhuoneeseen saatiin mahdutettua 270 litran varaaja ja isännän mukaan huone ei ole koskaan ennen ollut näin siistissä kunnossa.

Kiinteistö
  • Tyyppi: omakotitalo
  • Koko: 120 neliötä
  • Rakennusvuosi: 1979
Ennen
  • Lämmitysmuoto: öljy
  • Energiankulutus: 1500 l (=1700 €) / vuosi
  • Poistettu laitteisto: öljykattila
Nykyään
  • Lämmitysmuoto: ilmavesilämpö
  • Energiankulutus: 7000 kWh / vuosi

Ilmavesilämpö, Salo Ollikkala

Edellinen artikkeli
Maalämpö, Salo Pertteli
Seuraava artikkeli
Maalämpö, Salo Karjaskylä

Autamme valitsemaan kiinteistöllesi sopivimman lämmitysjärjestelmän

Tilaa veloituksetta asiantuntija arvioimaan, mikä lämmitysjärjestelmä sopisi parhaiten kotiisi tai kiinteistöösi ja miten remontti toteutettaisiin.