Kokemuksia

Öljystä ekologiseen ilmavesilämpöpumppuun

LVI-asentaja Kimmo Jalava tarkistaa piirustuksista ja työsuunnitelmasta seuraavan työvaiheen

Asunto-osakeyhtiö Ylistalontien pihalla Märynummella jyrisee kaivinkone. Sen ohjaimissa Jarkko Salminen MRL Salminen Oy:stä silottelee ammattilaisen ottein myllerrettyä maata. Lämpökanaalien kaivannosta ei näy kohta jälkeäkään.

Vanha öljylämmityskattila on viety metallinkeräykseen, pihalla odottavat uudet käyttövesi- ja puskurivaraajat asennustaan. Rivitalon 18 asunnon kaikki lämmitys- ja käyttövesiputket on uusittu. Asukkaat selvisivät kaivuutöiden ja lämpökanaalien vaihtotöistä muutamalla lämpimän veden käyttökatkoksella. Halutessaan he saivat asuntoonsa sähköpattereita pitämään sopivaa asumislämpöä yllä. Pihan kaivanto hankaloitti kulkemista muutaman päivän ajan.

Energiatalo Järvi Oy:n työnjohtaja Jukka Kankaanpään mukaan Ylistalontien työmaa on öljylämmityksestä ilmavesilämpöön vaihtavalle taloyhtiölle tyypillinen.

– Yhä useampi taloyhtiö valitsee energiatehokkaan, käyttökustannuksiltaan edullisen ja ympäristöystävällisen ilmavesi- tai maalämpöpumpun. Investoinnin takaisinmaksuaika on suhteellisen lyhyt. Jatkossa ilmasto kiittää ja taloyhtiö pystyy hyödyntämään edullista uusiutuvaa energiaa.

Uusi lämpökeskus asennetaan vanhaan pannuhuoneeseen. Noin viikko asennuksen aloittamisesta saadaan lämpöä jo uudella, sähkövastuksilla varustetulla varaajalla. Kolmen viikon aherruksen jälkeen ilmavesilämpöpumput käynnistetään ja kohde voidaan luovuttaa asiakkaalle koulutuksen kera.

AS. Oy Ylistalontie, Salo

Tutustu myös artikkelin jatko-osaan

Edellinen artikkeli
Ilmalämpöpumpuilla viilennystä edustustiloihin
Seuraava artikkeli
Säästöä omakotitalon lämmityskuluihin ilma-vesilämpöpumpulla

Autamme valitsemaan kiinteistöllesi sopivimman lämmitysjärjestelmän

Tilaa veloituksetta asiantuntija arvioimaan, mikä lämmitysjärjestelmä sopisi parhaiten kotiisi tai kiinteistöösi ja miten remontti toteutettaisiin.